HVC’10 blijkt ook dit seizoen een ‘reuzendoder’ na winst op Te Werve

Published On: 5 december 2016 | Categorieën: Wedstrijdverslag Eerste elftal |

HVC’10 heeft afgelopen zaterdag voor een verrassing weten te zorgen in de 2e klasse C. Op eigen veld werd koploper Te Werve met 3-2 verslagen.

HVC’10 startte goed op het zanderige hoofdveld met een overwicht aan balbezit. Toch waren de eerste kansen voor Te Werve, maar de eerste inzet van de bezoekers belandde op de lat. Aan de andere kant kwam HVC’10 wel tot scoren. Een schot van Leroy Smits werd bij de tweede paal prima afgewerkt door Mathijs Benard. Toen niet veel later Mitchell Bouwhuis met een schot in de korte hoek de 2-0 op het scorebord zette, bleek een stunt toch in de lucht te zitten. Maar binnen de minuut verkleinde Te Werve de voorsprong weer tot één goal na een mooi afstandsschot. Nog voor rust kwam Te Werve zelfs terug tot 2-2 na een mooie individuele actie van de linksbuiten van Te Werve. Dit was tevens de ruststand.

Na rust bleef Mathijs Benard in de kleedkamer achter en was Yannic van Noort zijn vervanger. Van Noort kan terugkijken op een prima invalbeurt en was met zijn snelheid een plaag voor de verdediging van de gasten. HVC’10 gaf weinig kansen weg in de 2e helft maar creëerden er ook niet veel.  De grootste kans van Te Werve was een kwartier voor tijd, toen een schot op de paal belandde. Aan de andere kant was het even later wel raak: Nadat Yannic van Noort de bal goed terug legde was het de andere invaller Wesley van der Est die HVC’10 weer op voorsprong zette. Aan deze stand kwam geen verandering meer, aangezien HVC’10 prima verdedigde en de punten op Sportpark De Rondgang hield.

Een terechte overwinning voor de mannen van Pim van der Hoorn. Volgende week wordt de eerste competitiehelft afgesloten met een uitwedstrijd tegen Honselersdijk.