Doorgeefluik in de keuken

Published On: 12 mei 2020 | Categorieën: Laatste nieuws |

Voor Leo van Dijk is de kantine z’n tweede huiskamer. Thuis heeft hij drie ordners vol schetsen en tekeningen liggen, die dateren uit de tijd dat de kantine werd gebouwd. Over vrijwel elk detail van de bar en de keuken heeft Leo toen nagedacht.

Toch kwam Leo onlangs tot de conclusie dat er iets mist. Op een drukke zaterdag, zeker bij een Derde Helft, staat iedereen hutjemutje bij elkaar voor de bar. De één wil een biertje bestellen, de ander wacht op z’n broodje hamburger. De mensen in de keuken moeten dan doorgaans hard gillen als de hamburger klaar is.

En dus bedacht Leo een oplossing: een doorgeefluik, waardoor eten vanuit de keuken zo kan worden doorgegeven naar de zijkant van de bar. Voor bestellingen moet je dan aan de voorkant van de bar zijn; voor het ophalen van eten aan de zijkant. Een prima manier ook om het ‘nieuwe normaal’ van 1,5 meter afstand wat beter te kunnen waarborgen 😉

Leo is deze week zelf aan de slag gegaan om het doorgeefluik te fabriceren. Twee overbodige klapdeurtjes in de keuken krijgen een ’tweede’ leven bij het luik.

Goed bezig, Leo! Over een paar weken – waarschijnlijk vanaf 1 september – komen we ons broodje hamburger afhalen bij het nieuwe luik! Overigens droomt Leo nog van een digitaal bord met bestelnummers, zoals bij de McDonalds. Wie daar een financier voor weet, kan zich melden bij Leo!